1.8.09

Kedier Kelimeler



Kediler ve Kelimeler, Cem Kızıltuğ ve Osman Turhan'ın çizgilerinden ve Yusuf Çağlar'ın şiirlerinden oluşuyor (Zaman Kitap, İstanbul, 2007). Zaman gazetesinde çizen üç çizer, Dağıstan Çetinkaya, Osman Turhan ve Cem Kızıltuğ (son zamanlarda bu üçlüye Emre Özdemir de katıldı), dikkate değer işler yapiıyor. Muhafazakar tavırlarını öne çıkaran (ama çoğu zaman verdikleri politik mesajın altını kalın kalın çizmeyen) bu çizerler çağdaş grafik sanatların ana damarlarından besleniyor. Bu kitaptaki çizimler geleneksel Türk sanatlarından da izler taşıyor. Yeni Şafak'ın Pazar ekinde çizen Kübra Sönmezışık ta bu çizerlerle birlikte anılabilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yorum olarak bence yukardaki isimleri geçen zatların ve son olarak eklenen Kübra sönmezışıkın çizdikleri karikatürlerin, yetişkinlere değilde, ilkokul çocuklarına yönelik eserlerdir...bence ilkokullara karikatür dersi konup onları da öğretmen tayin etmek yerinde olur !

ibrahim oguz dedi ki...

sevgili hasan o isimleri ve çalışmaları incelemeden böyle bir yorum yapman dürüstçe olmamış.
Zahmet edip incelemek istersen:
www.cemkiziltug.com
www.osmanturhan.com

sonra yine yorumunu beklerim:)

Adsız dedi ki...

sevgili cengiz incelemeler yaptım baktım ve gördümki ilkokul öğretmenliği mükemmel güzel bir meslek. Bir çoğu sıkıcı bulur ancak ilkokul çocuklarına konuları onların anladığı çizgilerle anlatıp öğretmek; yapabiliyorlarsa ne mutlu o kişilere...sıkı incelemeler yaptım bir çok kere karikatürlerin altında yanında üstünde kenarında yazılar olmazsa kendi başlarına hiç bir şey ifade etmediğini gördüm. sende dikkatli bak göreceksin...